Detoxikácia organizmu

Jarné obdobie so sebou prináša aj veľké upratovanie domácnosti, šatníka, či okolia domu, ale dôležité je urobiť si „poriadok“ aj vo svojom tele.

Jar je síce ideálna doba na prečistenie organizmu, ale nie je to jediné vhodné obdobie na detoxikáciu- začnite kedykoľvek. Vaše zdravie je na prvom mieste, tak na čo čakáte? Neexistuje žiadna skratka, starostlivosť o zdravie je beh na dlhú trať, ale predsa zdravie je to jediné dôležité, čo máme.

Zlá životospráva sa často prejaví aj vo forme zhoršených výsledkov, u lekára sa dozvieme, že máme zvýšený cukor, LDL cholesterol alebo zvýšené výsledky pečeňových testov.

A preto máme hneď niekoľko dôvodov, prečo dopriať telu očistu a dostať sa do formy.

Čo je detoxikácia organizmu?

Určite každý z Vás už o detoxikácii počul, pretože v poslednej dobe sa stala doslova „ hitom“ pre všetkých jej predstaviteľov, ale pod týmto pojmom si automaticky nemusíte predstavovať rôzne hladovky, chudnutie, či drastické diéty.

Takže, čo vlastne detoxikácia organizmu je? Je to očista tela. Metóda využívaná už tisíce rokov. Cieľom detoxikácie organizmu je prečistenie tela, úľava od všetkých škodlivín, ktorými je zanesené.

Naše telo je však veľmi múdre a pre svoju očistu využíva určité mechanizmy a orgány, ktoré nás zbavujú škodlivín. Ide predovšetkým o pečeň, ktorá filtruje všetky toxíny zo stravy a liekov. Črevá majú za úlohu všetko z tela odvádzať a lymfatický systém, ktorý zachytáva cudzie toxíny, mikroorganizmy a vstrebáva tuky. Okrem vylučovania odpadových látok a toxínov zahŕňa detoxikácia tiež odkyslenie organizmu, zbavenie tela prebytočnej vody alebo aj odstránenie črevných parazitov.

Príznaky zaneseného organizmu:

  • klesá vám energia, premáha vás únava
  • trpíte zápchou
  • máte problémy so spánkom
  • máte problémy s pleťou alebo vlasmi

Úľava preťaženému organizmu je hlavný dôvod prečo by ste sa mali do detoxikácie pustiť. Prečistenie organizmu často prináša posilnenie imunity, úpravu váhy, zlepšenie kvality vlasov a pleti alebo zbavenie sa pocitu únavy. Vaše telo tiež bude nabité novou energiou a vitalitou.

Doplnky stravy pre detoxikáciu

Ako sme už spomínali vyššie, detoxikáciu si netreba predstavovať len vo forme drastických diét. Naše telo je unikátne a prirodzená detoxikácia prebieha v tele stále, prostredníctvom pečene, obličiek a čriev. Prirodzenú detoxikáciu však vieme podporiť a uľahčiť tak prácu našim orgánom pomocou vhodných výživových doplnkov.

Do svojho detoxikačného jedálnička určite zaraďte antioxidanty. Bohatým zdrojom antioxidantov je vitamín C, ktorý chráni bunky pred oxidačným stresom. Taktiež vitamín E a selén. Kráľom antioxidantov je glutatión. Je to náš najsilnejší vnútorný antioxidant. Telo si síce gluatión tvorí samo, ale práve zlá kvalita potravín a toxické prostredie nás oň výrazne ochudobňujú.

V bylinkárstve sa na detoxikáciu tela často využívajú aj listy artičoky a ostropestrec mariánsky. Toto jedinečné spojenie môžete nájsť v produkte LIVER BOOSTER.

Záver

Zdravie je to jediné dôležité, čo máme a preto je potrebné si ho chrániť a podporovať. Môžeme tak urobiť pomocou metódy využívanej tisíce rokov. Pomocou detoxikácie. Detoxikácia v tele síce prirodzene prebieha stále, ale pomocou vhodných výživových doplnkov vieme nášmu telu pomôcť a uľahčiť tak prácu našim orgánom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.